Telegraaf – Polo op het Museumplein

Museumplein Polo Amsterdam

Het Amsterdamse Museumplein staat vanaf morgenmiddag tot en met zondag helemaal in het teken van polo. Liefst 80 paarden worden ingezet. Gedraaf, getrappel en gesnuif domineren dan het geluid op het beroemde plein in plaats van trams.

De Telegraaf – 29 Sep 2016

Met polo op het Museumplein komt een jarenlange droom uit van vastgoedinvesteerder Cor van Zadelhoff die in Vreeland zelf twee polovelden heeft liggen. Alle musea en het Koninklijk Concertgebouw rondom het plein doen mee in de organisatie van wat rustig een reuzenklus mag worden genoemd. Zo komt er bovenop het gras een speciale met rubberkorrels en zand gevulde piste van 150 bij 300 meter voor het polospel. Ook komt er een lange tribune voor bijna 3000 bezoekers die gratis de wedstrijden mogen aanschouwen.

„We willen Amsterdam echt iets teruggeven. De stad is zo bijzonder. Een andere reden is dat het grote publiek geen idee heeft wat polo is. In plaats van vier tegen vier strijden drie spelers per team tegen elkaar. De sponsoren en kunstinstellingen hebben honderden relaties uitgenodigd”, vertelde organisator Paul Meulemans.

Voorzitter Laurens Brons van poloclub Vreeland: „De spelers zijn van serieus internationaal niveau, zoals de Brit Chris Hyde die handicap tien heeft. Verzijn er demonstraties van drievoudig Olympisch dressuurkampioen Anky van Grunsven, eventing ruiter Tim Lips en meervoudig wereldkampioen vierspanrijden, IJsbrand Chardon.” De befaamde speaker Jan Erik Franck geeft uitleg over polo.

Foto: de Nieuw-Zeelandse polospeler Robert Watson met Laurens Brouns (l.), directeur Axel Rüger (m.) van het Van Gogh Museum en Paul Meulemans.