Polo houdt het droog

Door de regen die de dag ervoor was gevallen, kon het paardenspektakel namelijk niet op het doorweekte gras plaatsvinden maar moest er in een met zand gevulde arena worden gespeeld. Gelukkig bleef het nu droog en brak de zon af en toe door.

Het toernooi is normaal altijd op Van Zadelhoffs andere landgoed Groenevecht in Breukelen maar door een vervoersverbod vanwege een besmet paard uit Duitsland moesten de paarden in Vreeland blijven en werd het toernooi daar gehouden.

Flip Kerkhoven , eigenaar van vastgoedbeurs Provada, was in opperbest humeur. „In heel Europa gaat het goed met het vastgoed.” Hij vertelde dat zijn beurs bezig is met het promoten van innovatie. „Bijvoorbeeld robots die kunnen metselen.”

Hij had zijn goede vriend, de voormalig Belgische topkeeper Jean Marie Pfaff uitgenodigd. Op de vraag wat er volgen hem loos is met het Nederlands voetbalelftal, dat het WK dreigt te missen, zei Pfaff: „Er zijn geen dirigenten die het elftal de weg wijzen, zoals vroeger Cruyff , Krol en Neeskens . Die jongens van nu zijn alleen met hun eigen imago bezig.”

De jonge ondernemer en voormalig polospeler Edward de Kroes , zoon van voormalig vleeskoning Eddy de Kroes , vertelde dat zijn bedrijfsverzamelgebouw Binck 36, het voormalige KPN-gebouw op de Haagse Binckhorstlaan, helemaal vol zit. „Ik heb 300 huurders, van startups tot kunstenaars. We hebben net in de voormalige kantine op de vijfde etage een restaurant geopend met een megaterras van waar je schitterend uitzicht hebt over Den Haag.”

Oud-Defensieminister Hans Hillen had er vertrouwen in dat een nieuw kabinet meer geld steekt in defensie. „Dat moet vooral worden geïnvesteerd in cyber en in drones”.

Michiel Borstlap is behalve pianist ook ondernemer. „Ik maak boxen met achtergrondmuziek voor bedrijven en hotels. Niet van die vreselijk ’muzak’ die je in de lift of in winkelcentra hoort maar mooie muziek waardoor mensen zich ergens fijn voelen.” Zijn klanten zijn ondermeer Waldorf Astoria en het Amstel Hotel in Amsterdam.

Foto’s:
Adviseur Suzanne Nobels (l.) en mondhygiëniste Charlotte Faro. V.l.n.r. Flip Kerkhoven, veilingmeester Junior Zegger, polospeler Martijn van Scherpenzeel, Ingrid Zegger, Jean-Marie Pfaff en voormalig topman van Syntrus Achmea Henk Jagersma. Actrice Wendy Brouwer en Michiel Borstlap. Ondernemer Edward de Kroes (l.) en zijn vader Eddy de Kroes met polopaard Rosita. Cor van Zadelhoff tussen Paul Meulemans van Pro Sport (l.) en oud-minister Hans Hillen.

bron: De telegraaf – dinsdag 12 september 2017